top of page

Sat, Mar 02

|

Biokällan

Teater: Kassettbanden

I Kassettbanden låter Chrystèle Khodr oss möta ett antal berörande människoröster från inbördeskrigets i 70-talets Libanon. En av rösterna kommer från hennes egen farbroders kassettband – inlästa brev som han skickade till sina bröder efter ankomsten till Sverige.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Teater: Kassettbanden
Teater: Kassettbanden

Tid och plats

Mar 02, 2024, 7:00 PM – 8:10 PM

Biokällan, Stockholmsvägen 25, 195 34 Märsta, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Verklighetsbaserad soloföreställning.

I Kassettbanden låter Chrystèle Khodr oss möta ett antal berörande människoröster från inbördeskrigets i 70-talets Libanon. En av rösterna kommer från hennes egen farbroders kassettband – inlästa brev som han skickade till sina bröder efter ankomsten till Sverige. Genom dessa unika tidsdokument får vi på nära håll följa med på en resa från ett land i krig till ett land som levt i fred sedan tidigt 1800-tal. Samtidigt tas vi med på en inre resa, där det som i det nya landet från början verkar så hoppfullt, visar sig vara långt mer komplext.

 På plats i dåtidens Libanon får vi också möta Eva Ståhl, sjuksköterska, och Anders Hasselbohm, journalist som arbetar med att rädda liv och berätta för omvärlden om den fruktansvärda situationen i flyktinglägret Tel el Zaatar sedan ett stort antal människor berövats sina liv.  I pjäsen flätas olika personers liv samman till en tät väv av röster om mänskligt lidande, motstånd och medmänsklighet som talar till oss än idag. 

Denna gripande soloföreställning är både skriven, regisserad och gestaltad på scen av Chrystèle Khodr.  Spelas på arabiska och textas till svenska.

Medverkande

Chrystèle Khodr

Konstnärligt team

Av och med: Chrystèle Khodr Regi: Chrystèle Khodr & Nadim Deaibes Scenografi & ljusdesign: Nadim Deaibes Ljuddesign: Ziad Maoukarzel

För biljetter: https://www.riksteatern.se/forestallningar/kassettbanden/202403021900-114770G

Turnéplan

Dela detta evenemang

bottom of page