top of page

Libanon kämpar på. Vi hjälper till.Libanon kämpar på. En multifacetterad kris sätter befolkningen på prov och hjälparbetare gör allt som står i deras makt för att stödja dem som inte kan lita på regeringen för deras grundläggande behov.


Onehand! Det är namnet på föreningen som startade medicinprojektet som nu har blivit verklighet.


När man går ihop i One hand är man starkare, man använder ens olikheter för att tillsammans gå från idé till verklighet. Vi är nu glada att meddela att vi har blivit beviljade tillstånd från Egyptiska läkemedelsverket för att skicka mediciner från Egypten till de behövande i Libanon. Medicinerna är framme i Libanon nu och har nått de behövande.


Även om detta känns som en droppe i havet, så har det mottagits med stor tacksamhet. Vi får dagliga rapporter om att läget blir värre för varje dag som går. Människor svälter, barn svälter. Mediciner har blivit såpass dyra att patienter väljer att vara utan.


Vi på Onehand, Givande hand och SLMA vill rikta ett stort tack till våra donatorer som bidrar. Vi kan inte nog understryka hur mycket det betyder. Ni är med och räddar liv. Varje tablett medicin räknas för de som inte längre har råd att köpa det själv.


Vi vill även rikta ett stort tack till Libanesiska ambassaden i både Sverige och Egypten. Till Caritas Libanon och den libanesiska armén. Vi vill även tacka Middle Eastern Airlines, MEA som ställde upp med att frakta våra mediciner gratis som stöd för de behövande samt det Maronitiska biskopsämbetet. Ni har varit till stor hjälp och vi är tacksamma för ert stöd under hela processen. Utan er hade inte detta projekt förverkligats.

En person som förtjänar ett stort tack är Dr Mina George, vår kontaktperson i Egypten som tog hand om allt det praktiska med gott mod och utan att svikta. Du är vår styrka!


Vårt arbete med att skicka mediciner fortsätter outtröttligt, speciellt nu när behovet är som störst.


Mvh Mirjam Messo, Ordförande för SLMA


Chahid Semaan, Ledamot i Givande hand


Jhoni Zeino, Ordförande Onehand

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page