top of page

Solidaritet från Brasiliens stat och den libanesisk-brasilianska läkarföreningen: Värdefull Medicin


I en gripande gest av internationell sammanhållning överlämnade Brasiliens stat, i samarbete med den libanesisk-brasilianska läkarföreningen, på tisdagen en betydande donation. Detta utgjorde den första leveransen av mediciner som är avgörande för kroniska och obotliga sjukdomar till Libanon.


Den välvilliga akten ägde rum vid det centrala läkemedelsdepån i Karantina, där Brasiliens ambassadör i Libanon, Tarcísio Costa, formellt överlämnade donationen till Firas Abiad, den tillförordnade hälsoministern. Abiad, uttryckte sin djupa tacksamhet och poängterade att detta givmilda stöd från Brasilien inte är en engångsföreteelse, och att ytterligare hjälp är att vänta inom en snar framtid.


I ljuset av de pågående globala utmaningarna underströk Abiad den kritiska timingen för detta stöd, särskilt för patienter som kämpar med tillstånd som multipel skleros eller de som har genomgått njurtransplantationer. Han erkände de ihärdiga ansträngningarna från Hälsoministeriet, som arbetar ostoppbart för att möta de medicinska behoven hos den libanesiska befolkningen.


Under ceremonin passade Abiad även på att meddela en kommande positiv utveckling inom Libanons hälso- och sjukvård. Planerad att införas tidigt nästa år avslöjade han att det finns planer på att revidera hälso- och sjukvårdstullar. Denna betydande åtgärd syftar till att lindra den ekonomiska bördan för patienter och göra medicinkostnaderna mer tillgängliga och överkomliga.


Brasiliens stat, den libanesisk-brasilianska läkarföreningen och engagemanget från företrädare som Tarcísio Costa och Firas Abiad fungerar tillsammans som en kraftkälla av hopp för det libanesiska folket när de står inför utmaningar inom sjukvården. Brasiliens stöd, som inte bara adresserar omedelbara medicinska behov utan även betonar styrkan i diplomatiska relationer och gemensam mänsklighet, är en ljuspunkt under dessa utmanande tider.


12 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page