top of page

We are Live!Hej och välkomna hit mina kära SLMA medlemmar!


SLMA står för Swedish Lebanese Medical Association. Det är en förening bestående av sjukvårdspersonal med påbrå från Libanon. Vi är en filial till ILMA, international Lebanese Medical Association som består av över 30 medlemsländer runt om i världen.


Jag vill kort berätta om de olika projekten som SLMA har igång just nu. Vi har nu upprättat denna fina hemsida där tanken är att det blir en community för oss medlemmar att hålla kontakten och utveckla vår förening. Skapa gärna ett konto genom att trycka "Log in" längst upp. Då får du din egen profil på hemsida och kan chatta med andra medlemmar. Skriva i forum mm.


Musikprojektet "Music for Lebanon" är igång. Vi har lyckats skapa ett samarbete med några musiker och en producent för att skapa en musikvideo. Tanken med detta projekt har varit att i och med den svåra situationen för Libanon just nu med den ekonomiska kollapsen och bomben så lider många individer av psykisk ohälsa. Vissa människor kan finna lindring i musik och därför är tanken att de olika medlemsländerna skapar musikvideos som är riktade till den Libanesiska befolkningen. Dessa musikvideos kommer senare att skickas till ILMA så att de kan distribuera dem vidare.


Vi arbetar även med att försöka få till läkemedelsdonationer till Libanon. Det har uppstått en läkemedelsbrist i landet då apoteken har haft svårt att köpa in mediciner med tanke på valutaproblemet. Vi har varit i kontakt med den svenska läkemedelsverket för att få information om regelverk för donationer, hantering av mediciner och export av dessa.


Är du intresserad av att engagera dig i något av dessa projekt så tveka inte att höra av dig! All hjälp uppskattas.


Ha det nu bra mina SLMA;re och på återseende!


Mvh

Mirjam Messo

Ordförande för SLMA

Sveriges representant för ILMA

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page