top of page

Libanon har hittills registrerat 653 bekräftade kolerafall och 23 dödsfall

Under vaccinbrist står Libanon inför sitt första kolerautbrott på tre decennier.


Libanons senaste kolerautbrott började i början av oktober i ett flyktingläger i Akkar och är sannolikt kopplat till kolerautbrottet i grannlandet Syrien.


Nationella Litani nämnden rapporterar att flodens övre del i södra Libanon är förorenad av kolera på flera stationer. Kolerakontaminationen av Litanifloden beror på utsläpp av orenat avloppsvatten.

International Coordinating Group on Vaccine Provision, som hanterar försörjningen av nödvaccin, uppmanade förra månaden att reducera den rekommenderade tvådosvaccin-regimen till en enda dos. Målet var att tänja på utbudet och ge fler människor åtminstone ett visst mått av skydd. "Det här är verkligen en nödåtgärd - och det är en tillfällig åtgärd", säger Tarik Jašarević, talesperson för Världshälsoorganisationen, WHO. "Vi hoppas att kolerautbrotten kommer att försvinna inte bara av vaccinerna, utan också av andra åtgärder som vi har till vårt förfogande."


Libanons hälsominister Firass Abiad sa på onsdagen att Libanons senaste kolerautbrott "är under kontroll". I en presskonferens sa Abiad att 500 000 människor har vaccinerats sedan en 3-veckors vaccinationskampanj startade den 12 november. Abiad meddelade också att en andra fas av kampanjen kommer att starta snart och rikta in sig på 295 orter, "utöver några flyktingläger ."17 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page